Za razliku od kupovnih sladoleda koji su puni loših masnoća, šećera, aditiva i konzervansa u pripremi domaćeg sladoleda koristimo isključivo prirodne nutritivne namirnice. Kod kupovnih sladoleda postoji velika mogućnost mikrobiološkog rizika, ali i visoke kalorijske vrijednosti. O sadržaju svih mogućih E brojeva neću ni govoriti, nego ću vas potaknuti da ih malo sami istražite i uvidite s čime se industrija igra.Kako biste izbjegli sve te rizike, a ujedno uživali u omiljenoj ljetnoj poslastici dolazimo do rješenja da sami napravimo svoju poslasticu. Uživajte u pripremi domaće verzije koja ne zahtijeva puno vremena niti sastojaka, a kao rezultat nastaje pravo bogatstvo okusa.
Sastojci:
-1 šalica natopljenih indijskih orašćića
-1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka
-4 velike žlice sirovog kakao praha
-4 žlice ekstra dj.kokosovog ulja
-3 žlice kakao zrna
-5-8 svježih listića mente
-1/2 šalice meda ili više- okus slatkoće prilagodite sami sebi
Punomasno kokosovo mlijeko pohranite preko noći u hladnjaku. U blender stavite sve sastojke i pomiješajte do fine kremaste smjese.Uzmite kalupe za sladoled i u svaki kalup ravnomjerno nanesite smjesu. Stavite u hladnjak da se stisne.
Objavljeno 29.04.2018.