Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kremasti i osvježavajući puding od chie i hokaido tikve

Malo je da vam kažem da je ovo recept koji ćete poželjeti i za doručak i za desert.Kada se spoji kombinacija hokaido tikve,cejlonskog cimeta i chia sjemenki nastaje glatki i kremasti puding koji će zadovoljiti i najstrože kritičare.Jedeći ovu poslasticu ne samo da ćete biti sretni nego će vam tijelo biti zahvalno na nutrijentima i to zahvaljujući chia sjemenkama koje sadrže bogastvo vlakana, proteina, omega 3 masnih kiselina i kalcija. Pritom ne smijemo zaboraviti i na cejlonski cimet koji je pravi eliksir zdravlja ali i na hokaido tikvu koja obiluje vitaminima B skupine, mineralima i vlaknima. Da bi užitak bio potpuno na sami kraj pudinga sam dodala kremu od limuna i indijskih orašćića. Ako i vi želite ojačati vaš imunološki sustav, poboljšati probavu i napuniti se energijom napravite super ukusni i energetski obrok.

Sastojci:

-350 ml domaćeg bademovog mlijeka

-140 g pirea od skuhane hokaido tikve

-8-10  očišćenih i natopljenih svježih datulja

-prstohvat vanilije, 3/4 žličice cejlonskog cimeta

-4 1/2 žlice chia sjemenki

Krema od limuna:

-natopljeni ind.orašćići, malo soka od limuna, kokosovo mlijeko i kokosovo ulje

Za puding smiksajte sve sastojke u blenderu osim chia sjemenki do fine kremaste smjese. Izvadite, prebacite u zdjeli i dodajte chia sjemenkel. Pomiješajte, pa dobivenu smjesu stavite u hladnjak da se stisne. Za kremu od limuna smiksati sve sastojke do fine kremaste smjese. Kada se puding stisao servirajte ga u čaši i po želji prelijte kremom od limuna. Ona je u ovom receptu više kao dekoracija, iako je odlična kada se pomiješaju žlicom oba dva sloja.

Objavljeno 18.11.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija