Malo je da vam kažem da je ovo recept koji ćete poželjeti i za doručak i za desert.Kada se spoji kombinacija hokaido tikve,cejlonskog cimeta i chia sjemenki nastaje glatki i kremasti puding koji će zadovoljiti i najstrože kritičare.Jedeći ovu poslasticu ne samo da ćete biti sretni nego će vam tijelo biti zahvalno na nutrijentima i to zahvaljujući chia sjemenkama koje sadrže bogastvo vlakana, proteina, omega 3 masnih kiselina i kalcija. Pritom ne smijemo zaboraviti i na cejlonski cimet koji je pravi eliksir zdravlja ali i na hokaido tikvu koja obiluje vitaminima B skupine, mineralima i vlaknima. Da bi užitak bio potpuno na sami kraj pudinga sam dodala kremu od limuna i indijskih orašćića. Ako i vi želite ojačati vaš imunološki sustav, poboljšati probavu i napuniti se energijom napravite super ukusni i energetski obrok.
Sastojci:
-350 ml domaćeg bademovog mlijeka
-140 g pirea od skuhane hokaido tikve
-8-10 očišćenih i natopljenih svježih datulja
-prstohvat vanilije, 3/4 žličice cejlonskog cimeta
-4 1/2 žlice chia sjemenki
Krema od limuna:
-natopljeni ind.orašćići, malo soka od limuna, kokosovo mlijeko i kokosovo ulje
Za puding smiksajte sve sastojke u blenderu osim chia sjemenki do fine kremaste smjese. Izvadite, prebacite u zdjeli i dodajte chia sjemenkel. Pomiješajte, pa dobivenu smjesu stavite u hladnjak da se stisne. Za kremu od limuna smiksati sve sastojke do fine kremaste smjese. Kada se puding stisao servirajte ga u čaši i po želji prelijte kremom od limuna. Ona je u ovom receptu više kao dekoracija, iako je odlična kada se pomiješaju žlicom oba dva sloja.
Objavljeno 18.11.2018.