Ako ste i vi ljubitelji raznih slasnih i slasnih grickalica, evo ideje kako da iste napravite sami. Na mom meniju je bila prilika za bademe koje jednostavno obožavam, a pogotovo u najnovijoj verziji gdje dominira okus pizze. Posebnu notu okusa smo dobili zahvaljujući začinima i passati od rajčice. Ovo je savršena grickalica u kojoj možete uživati i na plaži, ali i pred televizorom u večernjim satima.
Jedina mana je što brzo nestaju, ali vjerujem da nikome od nas to nije problem. I zdrave grickalice i te kako mogu zadovoljiti sve naše kriterije, a to upravo pokazuje i ovaj recept.
Sastojci:
1 1/2 do 2 šalice badema ( koristila sam natopljene, oguljene i dehidrirane bademe)
-150 ml passate Alantura
-3 žlice maslinovog ulja
-1 žlica origana, 1 žlica bosiljka
-1 1/2 žličica himalajske soli
-30 gr prehrambenog kvasca
-1/4 šalice vode
U blenderu smiksajte sve sastojke osim badema do kremaste smjese. Ako je smjesa gusta dodajte još malo vode. U zdjeli pomiješajte bademe s umakom i ostavite 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 C. Pleh obložite papirom za pečenje i u njega stavite bademe. Pecite 30 do 40 minuta dok ne budu hrskavi. Obavezno svakih 5-10 minuta miješati smjesu da bademi ne bi pregorjeli.
Dobar tek!
Objavljeno 24.07.2017.