Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Hrskavi bademi u pizza umaku

Ako ste i vi ljubitelji raznih slasnih i slasnih grickalica, evo ideje kako da iste napravite sami. Na mom meniju je bila prilika za bademe koje jednostavno obožavam, a pogotovo u najnovijoj verziji gdje dominira okus pizze. Posebnu notu okusa smo dobili zahvaljujući začinima i passati od rajčice. Ovo je savršena grickalica u kojoj možete uživati i na plaži, ali i pred televizorom u večernjim satima.

Jedina mana je što brzo nestaju, ali vjerujem da nikome od nas to nije problem. I zdrave grickalice i te kako mogu zadovoljiti sve naše kriterije, a to upravo pokazuje i ovaj recept.

 

Sastojci:

1 1/2 do 2 šalice badema ( koristila sam natopljene, oguljene i dehidrirane bademe)

-150 ml passate Alantura

-3 žlice maslinovog ulja

-1 žlica origana, 1 žlica bosiljka

-1 1/2 žličica himalajske soli

-30 gr prehrambenog kvasca

-1/4 šalice vode

U blenderu smiksajte sve sastojke osim badema do kremaste smjese. Ako je smjesa gusta dodajte još malo vode. U zdjeli pomiješajte bademe s umakom i ostavite 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 C. Pleh obložite papirom za pečenje i u njega stavite bademe. Pecite 30 do 40 minuta dok ne budu hrskavi. Obavezno svakih 5-10 minuta miješati smjesu da bademi ne bi pregorjeli.

Dobar tek!

Objavljeno 24.07.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija