Nevjerovatano lagani fermentirani mirisni i ukusni veganski sir koji će oduševiti sve ljubitelje mliječnih namaza. Napravljen od orašastih plodova i probiotika, a obogaćen začinima poput kopra i češnjaka.
Sastojci:
-2 šalice natopljenih ind. oraščića na nekoliko sati
-1 šalica vode
-1/2 žličice himalajske soli
-1 režanj češnjaka fino nasjeckanog
-2 žlice sjeckanog kopra
-1 žlica soka od limuna
-1 kapsula veganskog probiotika
Operite orašćiće pa ih pomiješajte u blenderu sa vodom, soli i sokom od limuna. Miješajte do fine kremaste smjese. Smjesu prebacite u staklenu posudu koju ste prethodno sterilizirali. Otvorite kapsulu probiotika i dodajte smjesi. Pomiješajte pa ostavite na sobnoj temperaturi u blizini topline da fermentira oko 24-48 h. Što je temperatura toplija to će biti biti brža fermentacija. Nakon što je namaz fermentirao dodajte sjeckani kopar i češnjak. Dobivenu smjesu stavite u frižider da se stisne. Poslužite uz svoje omiljeno pecivo ili krekere.
Objavljeno 28.08.2018.