Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Domaći veganski maslac od prosa

Ne mogu vam riječima prenijeti trenutno uzbuđenje i sreću jer sam uspjela napraviti tako savršeni, glatki i kremasti veganski maslac od prosa.I to naravno bez palminog ulja,emulgatora, konzervansa i umjetnih aroma.Topi se poput običnog maslaca, a priprema nikad nije bila jednostavnija.Ovaj recept upravo posvećujem alergičarima jer je i radi njih nastao.Malo je da kažem da izgleda kao obični maslac,a savršen je kada se posluži na kruhu ili hrskavom tostu.

Sastojci:

-80 g prosa u zrnu

-110 ml biljnog mlijeka( koristila sam bademovo jer mi je neutralno)

-3 žlice prehrambenog kvasca

-100 ml deodiriranog kokosovog ulja

-1/2 žličice himalajske soli

-1 žlica soka od limuna

Proso u zrno potopite na nekoliko sati u vodi u kojoj ste dodali prstohvat soli. Nakon toga ga dobro isperite i stavite kuhati sa 2 1/2 šalice vode oko 15-20 minuta i to na laganoj vatri. Kada se proso skuha ostavite ga da se ohladi. Od ohlađene smjese izvažite 300 g i stavite u blender sa svim sastojcima osim kokosovog ulja. Dobro pomiješajte i na kraju dodajte kokosovo ulje u čvrstom stanju. Još jednom pomiješajte do fine kremaste smjese. Uzmite kalupe ili posudice te ravnomjerno napunite smjesu i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Kada se maslac stisnuo spreman je za konzumaciju. U slast.

Napomene:

-u receptu sam koristila bademovo mlijeko koje je neutralno po okusu. S obzirom da je ovaj recept prilagođen i za djecu alergičare mlijeko se može mijenati i sa drugim biljnim okusima.

-prehrambeni kvasac je dao aromu ovome maslacu. Možete ga izbjeći ali nećete dobiti potpuno fini sirasti mliječni okus

-u receptu sam koristila isključivo deodorirano kokosovo ulje dr. Goerg čiji se proces razlikuje od drugih rafiniranih ulja. Oni miris uklanjaju samo metodom destilacije vodenom parom ,a  kokosovo ulje zadržavaju nutrijente

Objavljeno 13.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija