Ovaj domaći čokoladni namaz s lješnjacima uistinu je nevjerojatan. Odlikuje se iznimno bogatim upečatljivim okusom i finom kremastom teksturom. Napravljenih je s par jednostavnih sastojaka i ono što je najbitnije ne oduzima vam puno vremena. Prženi lješnaci su zvijezda ovog recepta u kombinaciji sa sirovim kakao prahom koji sadrži niz nutrijenata. Sve što vam je potrebno je samo dobar multipraktik i malo volje.
Sastojci:
-2 velike šalice lješnjaka
-5 žlica kakao praha
-4 žlice kokosovog šećera
-2 1/2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
-90 g domaće tamne rastopljene čokolade
-po želji biljno mlijeko
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 C. Uzmite pladanj za pečenje i stavite tostirati lješnjake oko 12-14 minuta dok fino ne porumene, a sa strane kožica počme pucati. Izvadite i malo ostavite da se ohlade pa pomoću kuhinjske krpe trljajte lješnjake dok se kožica ne skine. U međuvremenu na vodenoj pari rastopite čokoladu i kokosovo ulje. U multipraktik stavite lješnjake i miksajte oko 5 minuta dok ne dobijete fini maslac od lješnjaka. Dodajte ostale sastojke i miješajte do fine kremaste smjese. Ako želite da bude više tekuće dodajte malo biljnog mlijeka po želji. Svoj omiljeni namaz posluži uz palačinke ili ga iskoristi u izradi keksića. U slast !
Objavljeno 17.05.2020.