Ako ste i vi ljubitelji popularnih kremastih čokoladnih namaza, onda je ovaj recept pravo rješenje za vas.Čokolada i prženi lješnjaci tvore nebesku kombinaciju u kojoj možete uživati bez imalo grižnje savjesti.Smrznute banane daju finu kremastu teksturu,a sirovi kakao prah dozu vlakana,proteina ,antioksidansa, magnezija i željeza.Kad se to još sve spoji sa svježim datuljama dobit ćete pravi bombastični napitak.
Sastojci:
-3 šalice domaćeg mlijeka od lješnjaka
-2 sitno smrznute i narezane banane na šnitice
-3 žlice sirovog kakao praha
-3 žlice mljevenih prženih lješnjaka
-1 žlica kokosovog ulja
-oko 12-15 natopljenih svježih datulja
Zagrijte pećnicu na 220 C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite lješnjake u pećnicu oko 10-12 minuta dok kožica ne počne pucati.Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.Kada su se ohladili uzmite krpu i rukama potrljajte lješnjake dok se kožica ne skine pa ih sameljite u blenderu do fine smjese brašna. Posebno u blenderu pomiješajte sve sastojke i na kraju im dodajte mljevene lješnjake Miješajte do fine kremaste smjese.
Objavljeno 26.02.2019.