Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

40 mi je godina već ...

Sjedimo moja draga i ja na terasi kafića. Proljeće, ja tek napunio 40-tu, ona nešto mlađa. Prođe kraj nas kolona stranih turista treće životne dobi. Kad moja curka ispali "Vidiš, nema debelih deda ... ". A, fakat svih desetak starčića vitki ... vidiš ti to. Sve bakice i nisu bile mršavice, onako fifty-fifty, ali dedeki .. da. Ok, ne vjerujem da baš nema staraca 100-kilaša, ali veća je šansa da su platili danak nezdravom načinu života i da većini i nije do turističkih putovanja i razgledavanja Zagreba.

Gledam sebe i svojih 110 kg, gledam te starce ... hoću li u 70-oj ja ovako hodati i fotkati neki nepoznati grad ili barem šetati gornjim gradom ili ću ležati doma u bolovima, teško pokretan .. ako me bude.

A četrdeseta je tu .. Bosanski književnik Meša Selimović je lijepo i pomalo tužno napisao: "Četrdeset mi je godina ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno." Da .. zaista četrdeset .. već počinjem pomalo osjećati teret godina i kila. A što ću u pedesetoj? Tih 110 kg će mi biti kao 150 ...

Ne .. Dosta je bilo zezanja ... ako sad ne počnem ozbiljno raditi na sebi, kad ću? U pedesetoj .. možeš misliti. Sad .. ovoga momenta.

I eto, skinuo neke aplikacije za praćenje kalorija, fitnessa, redovitije krenuo na borilačke vještine koje s većim pauzama treniram od srednje škole, kupio kettlebell, počeo više hodati i paziti na prehranu. Dao si dugoročne i umjerene ciljeve, zdravlje prije svega ...

I ide .. već četiri mjeseca ide. Osjećam da sam snažniji manje osjećam bolove i zatezanja kakva počinju u četrdesetoj ... Skinuo sam nekih 10 kg, počeo nositi majice koje nisam već dugo ...

Motivira me napredak ... smanjenje kilograma i povećanje snage .. Iako sam spreman i na stagnacije ... dobro je što uživam u kretanju i znojenju kao takvom.

Želim u 70-oj šetati nekim gradom, fotkati zvonik, uživati u novim stvarima, namignuti 40-godišnjakinji u kafiću koja će svojem mužu s pivskim trbuhom reći "želim da budeš onakav u 70-oj" ;)

Objavljeno 31.08.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija