Danas je dan za gozbu. O da.
Radi se o svinjetini u umaku od naranče i gljiva, posluženoj s integralnim rezancima od pira.
Totalno privlačno i isto toliko ukusno!
Kad vam dojadi piletina i želite malo drugačiji obrok (idealno za vikend!), napravite ovo i nećete ostati razočarani (pogotovo ako volite slatko slane kombinacije okusa) :)
Sastojci (za 2 osobe):
- 300 g nemasnih odrezaka svinjetine (poželjno od lungića)
- 2 žličice kokosovog ulja
- 2 naranče
- 1 luk
- 100-150 ml povrtnog temeljca
- 150 g šampinjona
- 1 žličice mljevenog đumbira (opcionalno)
- 2 žlice sojinog umaka
- 1/2 žličice tapioka škroba
- 110 g integralne pirove tjestenine (ili neke druge integralne po želji)
Priprema:
- Naranče operite u vrućoj vodi, pa jednu naranču ogulite od kore i unutarnjeg bijelog dijela i filetirajte je tako da joj oštrim nožem izrežete i vadite čiste kriškice bez opni. Od druge naranče iscijedite sok.
- Luk sitno nasjeckajte, a gljive očistite vlažnim kuhinjskim ručnikom i narežite ih na ploškice. Odreske operite i osušitea.
- U tavi ugrijte žličicu kokosovog ulja pa ih popržite s obiju strana (po oko 5 minuta sa svake strane). Izvadite ih iz tave, (sok od pečenja sačuvajte u tavi), meso posolite, popaprite i ostavite pokriveno na toplom.
- Na sok od pečenja mesa dodajte još žličicu kokosovog ulja, te popržite luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte gljive i popržite ih par minuta. Ulijte narančin sok, temeljac, sojin umak i đumbir po želji, pa sve krčkajte u poklopljenoj tavi 10-tak minuta.
- Zatim dodajte tapioka škrob razmućen u malo vode i pomiješajte da se umak malo ugusti. Dodajte i kriškice naranče da se ugriju koju minutu. Na kraju vratite i meso u umak.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja pa poslužite s mesom i umakom. Dobar tek i uživajte!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 08.05.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija