Jedna od najdražih i najjednostavnijih večera - salata s tunom i jajetom
Sastojci za 1 osobu:
- 1 konzerva tune u salamuri (120 g)
- Velika šaka mješavine lisnatih salata (ili one mješavine s ribanom mrkvicom)
- 100 g mini rajčice
- Svježi kopar ili peršin
- 1 jaje
- 1-2 žlice (20 ml) maslinovog ulja
- Sok od limuna
Jaje tvrdo skuhajte, oko 10 minuta. Tunu ocijedite, a salatu, začinsko bilje i cherry rajčice operite. Pomiješajte u velikoj zdjeli salatu, rajčice koje ste prerezali na pola, sjeckani kopar, te tunu. Sve prelijte dressingom od maslinovog ulja i soka od limuna, posolite i popaprite.
Jaje isperite par minuta pod hladnom vodom, te ga oljušitite, narežite na kriškice i posložite preko salate i malo posolite. Dobar tek
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 17.04.2018.