Još jedan odličan prijedlog za zdravu, fit + finu večeru:
dok još ima šparogica, predlažem da si ih sad koju večer probate napraviti u ovoj odličnoj kombinaciji - s umakom od gambera i rajčica!
Sastojci (za 2 osobe):
- 500 g bijelih (ma može i zelenih) šparoga
- ploška limuna
- 400 g rajčica (svježih ili iz sjeckanih iz konzerve)
- 1 manja glavica luka
- 2 mlada luka
- malo maslinovog ulja
- 1 pakiranje gambera (oko 250 g), ili svježih kozica
- malo svježeg bosiljka i/ili kopra
Priprema:
- Šparoge oprati pa im otkinuti donji, drvenasti dio. Kuhati ih u slanoj vodi s ploškom limuna oko 15 minuta. Sačuvati par žlica vode u kojoj su se kuhale šparoge.
- Rajčice oprati, te im na vrhu i na dnu nožem urezati "X" kako bi se lakše gulile nakon blanširanja. Blanširati u kipućoj vodi par minuta, pa ih oguliti i odstraniti im sjemenke. Narezati na ploške. (Ovaj korak preskočite ako koristite sjeckane rajčice iz konzerve).
- Luk i mladi luk nasjeckati, a odmrznute gambere oprati i ocijediti.
- Na ugrijanom ulju pržiti luk i mladi luk par minuta. Zatim dodati rajčice i gambere pa pržiti još 3-4 minute. Začiniti solju i paprom te umiješati 2-3 žlice tekućine u kojoj su se kuhale šparoge, i natrgani bosiljak ili kopar.
- Šparoge ocijediti pa poslužiti s umakom od gambera. Uživajte u laganoj i finoj večeri!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 22.05.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija