Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Šparoge s umakom od rajčica i gamberima

Šparoge s umakom od rajčica i gamberima

Još jedan odličan prijedlog za zdravu, fit + finu večeru: 
dok još ima šparogica, predlažem da si ih sad koju večer probate napraviti u ovoj odličnoj kombinaciji - s umakom od gambera i rajčica! 

Sastojci (za 2 osobe):

  • 500 g bijelih (ma može i zelenih) šparoga
  • ploška limuna
  • 400 g rajčica (svježih ili iz sjeckanih iz konzerve)
  • 1 manja glavica luka
  • 2 mlada luka
  • malo maslinovog ulja
  • 1 pakiranje gambera (oko 250 g), ili svježih kozica
  • malo svježeg bosiljka i/ili kopra

Priprema:

  1. Šparoge oprati pa im otkinuti donji, drvenasti dio. Kuhati ih u slanoj vodi s ploškom limuna oko 15 minuta. Sačuvati par žlica vode u kojoj su se kuhale šparoge. 
  2. Rajčice oprati, te im na vrhu i na dnu nožem urezati "X" kako bi se lakše gulile nakon blanširanja. Blanširati u kipućoj vodi par minuta, pa ih oguliti i odstraniti im sjemenke. Narezati na ploške. (Ovaj korak preskočite ako koristite sjeckane rajčice iz konzerve).
  3. Luk i mladi luk nasjeckati, a odmrznute gambere oprati i ocijediti.
  4. Na ugrijanom ulju pržiti luk i mladi luk par minuta. Zatim dodati rajčice i gambere pa pržiti još 3-4 minute. Začiniti solju i paprom te umiješati 2-3 žlice tekućine u kojoj su se kuhale šparoge, i natrgani bosiljak ili kopar.
  5. Šparoge ocijediti pa poslužiti s umakom od gambera. Uživajte u laganoj i finoj večeri!

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 22.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija