Salata koju obožavam i radim malo-malo za ručak (mrak je i kao opcija za ponijeti na posao)!
Sastojci (za 1 osobu):
- 1 konzerva tune u vlastitom soku (oko 120 g)
- 50 g integralne ili pirove tjestenine (penne ili nekog drugog oblika)
- 1 rajčica (ili par mini rajčica)
- 1 šaka rikule
- Par listića svježeg bosiljka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 3-4 loptice mini mozzarelle, ili obične (50 g)
Priprema:
- Integralnu tjesteninu skuhati prema uputi s pakiranja u kipućoj slanoj vodi.
- Dok se tjestenina kuha, ocijedite tunu te ju stavite u veću zdjelu. Dodajte joj opranu i osušenu rikulu koju ste natrgali na manje komade, narezanu rajčicu i natrgane listiće svježeg bosiljka.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i malo ostavite da se prohladi. Zatim dodajte u preostale sastojke za salatu, dodajte maslinovo ulje, limunov sok te soli i papra po potrebi pa sve promiješajte.
- Sve ukrasite još kojim listićem bosiljka i lopticama mini mozzarelle te poslužite. Uživajte!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 29.05.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija