Bilo jednom jednog preworkout petka... Rižoto od lososa i rajčice, s dodatkom čilija i bosiljka - malo je reć' fino :)
Sastojci (za 3 osobe):
- 200 g rajčica
- 1 manja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 svježi čili ili feferon
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g riže za rižoto (npr. arborio)
- 2 žlice pasirane rajčice
- oko 4-5 dl povrtnog temeljca (može iz kocke)
- 200 g fileta lososa
- malo ljute paprike u prahu
- sok od pola limuna
- 1 vezica svježeg bosiljka
- 1 žlica svježe ribanog parmezana
Priprema:
- Riblji file operite, posušite i narežite na veće kocke. Pospite ih paprikom, solju i nakapajte limunovim sokom te pustite da odstoji dok pripremate rižoto.
- Rajčice blanširajte te ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Sitno nasjeckajte luk i češnjak te čili papričicu.
- Na ugrijanom ulju i ghee maslacu popržite luk, češnjak, čili i rižu, uz stalno miješanje nekih 5 min. Dodati pasiranu rajčicu.
- Narednih cca 25 min u rižu postupno dolijevajte vruću juhu. Na kraju začinite solju i paprom.
- U skoro kuhanu rižu sada dodati grubo sjeckani bosiljak i rajčice, promiješajte, te dodajte komade ribe. Poklopite i rižoto pirjajte na laganoj vatri 6-7 min, bez miješanja. Na ovaj način će komadići lososa biti tek toliko kuhani, a jako sočni i meki.
- Provjerite začinjenost i poslužite sa svježe ribanim parmezanom te posuto s još malo svježeg bosiljka.
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 15.06.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija