Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Riblji ragu u prstenu od riže i graška

Riblji ragu u prstenu od riže

Kada želite svojim fit obrocima posvetiti malo više pažnje, štoviše, učiniti ih vrlo profinjenim i svečanijim (npr. za neke fit goste :)), probajte ovaj ukusan recept!

Sastojci (za 2 osobe):

  • 80 g riže dugog zrna
  • 160 g svježeg špinata
  • 1 luk
  • 100 g zamrznutog graška
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • malo muškatnog oraščića po želji
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 1 lovorov list
  • 350 g bakalara (ili druge bijele ribe)
  • 1 žličica tapioka škroba ili gustina
  • 4 žlice grčkog jogurta ili sojinog vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice limunovog soka
  • malo ribane limunove korice, po želji
  • sjeckani peršin i/ili bosiljak

Priprema:

  1. Rižu skuhajte, a špinat očistite, operite i nasjeckajte na manje komade.
  2. Grašak i špinat prokuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta, ocijedite pa umiješajte rižu. Dodajte žličicu maslinovog ulja te posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem po želji. 
  3. Luk prerežite po pola, jednu polovicu nasjeckajte na sitne, a drugu na veće komade.
  4. U manjem lončiću kuhajte povrtni temeljac s malo soli, lovorom i većim komadim narezanog luka - oko 10 minuta. 
  5. Ribu operite, narežite na kocke i potopite u salamuru s lovorom i lukom oko 5 minuta, kuhajući na skroz laganoj vatri. Zatim ribu izvadite i stavite na toplo, a tekućinu (salamuru) u kojoj se kuhala procijedite, sačuvajući tekućinu.
  6. Sitno sjeckane kockice luka propirjajte na preostalom maslinovom ulju da se počnnu raspadati, dodajte oko 160 ml sačuvane procijeđene salamure te žličicu tapioka škroba razmućenu u mrvicu vode. Miješajte pjenjačom i kratko prokuhajte da se malo zgusne. Na kraju dodajte limunov sok i koricu, grčki jogurt, te začinite solju i paprom po ukusu. Dobro promiješajte na laganoj vatri i maknite sa štednjaka, te primiješajte kuhanu ribu.
  7. Sjeckani peršin i/ili bosiljak pomiješate s pripremljenom rižom, te rižu oblikujte u krug ili prsten na prikladnom dekorativnom tanjuru. Riblji ragu stavite u sredinu prstena i poslužite odmah. Uživajte i dobar tek!

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 08.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija