Kada želite svojim fit obrocima posvetiti malo više pažnje, štoviše, učiniti ih vrlo profinjenim i svečanijim (npr. za neke fit goste :)), probajte ovaj ukusan recept!
Sastojci (za 2 osobe):
- 80 g riže dugog zrna
- 160 g svježeg špinata
- 1 luk
- 100 g zamrznutog graška
- 3 žličice maslinovog ulja
- malo muškatnog oraščića po želji
- 250 ml povrtnog temeljca
- 1 lovorov list
- 350 g bakalara (ili druge bijele ribe)
- 1 žličica tapioka škroba ili gustina
- 4 žlice grčkog jogurta ili sojinog vrhnja za kuhanje
- 4 žlice limunovog soka
- malo ribane limunove korice, po želji
- sjeckani peršin i/ili bosiljak
Priprema:
- Rižu skuhajte, a špinat očistite, operite i nasjeckajte na manje komade.
- Grašak i špinat prokuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta, ocijedite pa umiješajte rižu. Dodajte žličicu maslinovog ulja te posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem po želji.
- Luk prerežite po pola, jednu polovicu nasjeckajte na sitne, a drugu na veće komade.
- U manjem lončiću kuhajte povrtni temeljac s malo soli, lovorom i većim komadim narezanog luka - oko 10 minuta.
- Ribu operite, narežite na kocke i potopite u salamuru s lovorom i lukom oko 5 minuta, kuhajući na skroz laganoj vatri. Zatim ribu izvadite i stavite na toplo, a tekućinu (salamuru) u kojoj se kuhala procijedite, sačuvajući tekućinu.
- Sitno sjeckane kockice luka propirjajte na preostalom maslinovom ulju da se počnnu raspadati, dodajte oko 160 ml sačuvane procijeđene salamure te žličicu tapioka škroba razmućenu u mrvicu vode. Miješajte pjenjačom i kratko prokuhajte da se malo zgusne. Na kraju dodajte limunov sok i koricu, grčki jogurt, te začinite solju i paprom po ukusu. Dobro promiješajte na laganoj vatri i maknite sa štednjaka, te primiješajte kuhanu ribu.
- Sjeckani peršin i/ili bosiljak pomiješate s pripremljenom rižom, te rižu oblikujte u krug ili prsten na prikladnom dekorativnom tanjuru. Riblji ragu stavite u sredinu prstena i poslužite odmah. Uživajte i dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 08.05.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija