Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pureći bolognese sa smeđom rižom

Salata od tune

Današnji ručak - laganija "fitness" verzija omiljenog bolonjeza - pureći bolonjez s integralnom rižom 

Sastojci za 1 osobu:
- 180 g purećeg mljevenog mesa 
- 50 g integralne riže 
- 1 žlica maslinovog ulja 
- 1 luka 
- 1 češanj češnjaka 
- 1 poriluka ili 1 mladi luk 
- 1 mala mrkvica 
- 1 konzerve sjeckane rajčice 
- 200 ml povrtnog temeljca (iz kocke) 
- Sol, papar, bosiljak, vlasac

 Integralnu rižu stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Njoj obično treba oko 30-50 minuta, posavjetujte se s uputama na pakiranju.
 Dok se riža kuha, pripremite meso. Luk očistite i sitno nasjeckajte, kao i češnjak. Poriluk operite i narežite na tanke ploškice, a mrkvicu ogulite i narežite na vrlo sitne kockice. 
 U tavi ugrijte maslinovo ulje te prodinstajte luk. Zatim dodajte sjeckani češnjak, mrkvicu i poriluk te sve dinstajte dok malo ne omekša. Po potrebi podlijte s malo vode da se ne primi. 
 Dodajte pureće meso i dinstajte dok meso ne posmeđi. Zatim sve podijte sa sjeckanom rajčicom i njenim sokom i temeljcem, te začinite solju, paprom, bosiljkom i/ili vlascem. Promiješajte pa krčkajte na umjerenoj do laganoj vatri oko 15-tak minuta ili dok meso lijepo ne omekša. Po potrebi podlijevajte s malo vode ili temeljca, ako je tekućine premalo.
 Poslužite s kuhanom smeđom rižom i zdjelicom lisnate salate po izboru (pripremljene s žličicom maslinovog ulja i malo limunovog soka). Dobar tek! 

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 17.04.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija