Volite juhice? Ja volim jako. Otuda i jedna super ideja za večeru - juha od rikule i kremastog posnog sira uz dodatak prepečene pureće šunkice i integralnog tosta.
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 manji luk
- 1 žličica maslinovog ulja ili ghee maslaca
- 80 g rikule
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žličice limunovog soka
- sol, svježe mljeveni papar
- 200 g kremastog posnog sira (ili grčkog jogurta)
- 100 g prepečene pileće šunkice
- integralni tost, po želji
Priprema:
- Rikulu očistite, operite i narežite na manje komadiće.
- Luk oljuštite, sitno nasjeckajte i propirjajte u lončiću na ugrijanom ulju ili ghee maslacu, dok se ne počne raspadati (po potrebi malo podliti vodom). Tada luku dodajte 2/3 rikule i kratko propirjajte.
- Dolijte temeljac te kuhajte oko 5 minuta nakon što zakipi. Začinite limunovim sokom, solju i paprom, te na kraju dodajte kremasti posni sir ili grčki jogurt i miješajući kratko otopite u juhi. Maknite s vatre pa sve izblendajte štapnim mikserom u kremastu juhu. Doradite začine po potrebi, te poslužite u zdjelicama, posuto ostatkom sjeckane rikule.
- Pileću šunkicu prepecite na suho u tavi pa poslužite uz juhu. Po želji dodajte i krišku integralnog ili proteinskog kruha. Dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 26.06.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija