Ako volite heljdu, voljet ćete i ove palačinkice. Savršene, jako zasitne i fine, a opet malo drugačije zbog specifičnog orašastog okusa heljde - ovo su zakon palačinkice za one koji se zdravo hrane, ili jednostavno vole eksperimentirati s prehranom! Idealne za lijene vikend doručke u podne :)
Sastojci (za 10-tak manjih palačinkica):
- 120 g heljdinog brašna
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1- 1.5 šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1 zrela banana
- 2 žlice svježe mljevenog lana
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- Prstohvat soli
- Kokosovo ulje u spreju za pečenje palačinkica
- banana, sjeckani lješnjaci i malo meda ili javorovog sirupa, za posluživanje
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i mljeveni lan (lan možete samljeti u kuhinjskom multipraktiku ili blenderu).
- U drugoj posudi vilicom dobro izdrobite zrelu bananu (bolje je da je malo zrelija i ne pretvrda).
- Dodajte joj med ili javorov sirup i mlijeko te promiješajte. Mokre sastojke ulijte u suhe te ih dobro izmiješajte pjenjačom. Ako Vam se čini pregusto, dodajte još mlijeka. Smjesa mora biti gušća nego za obične palačinke, ali ne pregusta (nešto kao za američke pancakes).
- U teflonskoj tavi ugrijte malo kokosovog ulja te manjom zaimačom stavljajte smjesu na tavu i malo raširite kružnim pokretima. Pecite 4 po 4 palačinkice, ovisno o veličini tave. Pecite ih na umjerenoj vatri dok se ne stegnu s donje strane, a zatim pažljivo pomoću ravne špatule preokrenite na drugu stranu. Smanjite vatru potpuno i pecite još oko 2 minute, pazeći da se ne prepeku.
-
Pečene palačinke odlažite na tanjur, pokrivajući ih vlažnom krpicom dok sve ne ispečete. Palačinke poslužite s kriškicama banane, sjeckanim lješnjacima i s malo meda. Ili s kojim god namazom/nadjevom želite. Dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 06.06.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija