Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Heljdine palačinkice s bananom

Heljdine palačinkice s bananom

Ako volite heljdu, voljet ćete i ove palačinkice. Savršene, jako zasitne i fine, a opet malo drugačije zbog specifičnog orašastog okusa heljde - ovo su zakon palačinkice za one koji se zdravo hrane, ili jednostavno vole eksperimentirati s prehranom! Idealne za lijene vikend doručke u podne :) 

Sastojci (za 10-tak manjih palačinkica):

  • 120 g heljdinog brašna
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1- 1.5 šalica nezaslađenog bademovog mlijeka 
  • 1 zrela banana
  • 2 žlice svježe mljevenog lana
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • Kokosovo ulje u spreju za pečenje palačinkica
  • banana, sjeckani lješnjaci i malo meda ili javorovog sirupa, za posluživanje

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i mljeveni lan (lan možete samljeti u kuhinjskom multipraktiku ili blenderu). 
  2. U drugoj posudi vilicom dobro izdrobite zrelu bananu (bolje je da je malo zrelija i ne pretvrda).
  3. Dodajte joj med ili javorov sirup i mlijeko te promiješajte. Mokre sastojke ulijte u suhe te ih dobro izmiješajte pjenjačom. Ako Vam se čini pregusto, dodajte još mlijeka. Smjesa mora biti gušća nego za obične palačinke, ali ne pregusta (nešto kao za američke pancakes).
  4. U teflonskoj tavi ugrijte malo kokosovog ulja te manjom zaimačom stavljajte smjesu na tavu i malo raširite kružnim pokretima. Pecite 4 po 4 palačinkice, ovisno o veličini tave. Pecite ih na umjerenoj vatri dok se ne stegnu s donje strane, a zatim pažljivo pomoću ravne špatule preokrenite na drugu stranu. Smanjite vatru potpuno i pecite još oko 2 minute, pazeći da se ne prepeku.
  5. Pečene palačinke odlažite na tanjur, pokrivajući ih vlažnom krpicom dok sve ne ispečete. Palačinke poslužite s kriškicama banane, sjeckanim lješnjacima i s malo meda. Ili s kojim god namazom/nadjevom želite. Dobar tek!

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 06.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija