Lagana, brzo gotova večerica idealna za nadolazeće ljetne večeri. Ja sam koristila bakalar, ali vi možete koristiti i neku drugu bijelu ribu po želji!
Sastojci (za 4 osobe):
- sok i korica 1 limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 odreska bakalara ili druge bijele ribe (po oko 140 g)
- 1 luk
- 300 g svježeg špinata
- 1 žličica ljuskica čilija ili mljeveni čili, po želji
- 1 limenka slanutka (od oko 420 g)
Priprema:
- Luk nasjeckajte na tanke ploškice. Špinat operite i ocijedite, slanutak iz limenke također.
- Ugrijati pećnicu na 200°C (opcija grill ako imate). Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te poškropite s malo maslinovog ulja. Na lim zatim posložite oprane i osušene filete ribe.
- U manjoj zdjelici pomiješajte limunovu koricu sa žlicom maslinovog ulja pa time premažite ribu. Začinite je solju i svježe mljevenim paprom, pa stavite u pećnicu na oko 10-tak minuta.
- Za to vrijeme pripremite prilog - u dubljoj tavi ili loncu ugrijte ostatak maslinovog ulja pa popržite luk dok ne postan zlaćan. Dodajte špinat, smanjite vatru i poklopite, pa kuhajte par minuta dok "ne povene". Zatim dodajte ljuskice čilija, ocijeđeni slanutak i žlicu limunovog sok pa sve promiješajte i kratko zagrijte. Začinite solju i paprom.
- Prilog od špinata i slanutka poslužite u tanjure, a preko njih stavite pečene filete ribe. Nakapajte s malo maslinovog ulja i poprskajte s malo limunovog soka te poslužite.
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 06.06.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija