Jedna prekrasna, fit i preukusna ideja za večeru. Isprobajte sad dok još ima šparoga (a većinom su sad svugdje po dućanima i na akcijama u pola cijene ;) ). Kombinacija kuhanih šparoga, pršuta i umaka od jaja, kopra i senfa je baš vrhunska, a brzo gotova. Ma mislim da sam vas već na spomen pršuta kupila i da se nećete dvoumiti da li ćete ju isprobati, jesam u pravu?
Sastojci (za 1 osobu):
- 350 g šparoga
- 40 g tanko rezanog pršuta (bez masnog dijela)
- 1 jaje
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličice senfa
- 1/4 žličice himalajske soli, papar
- 2 žlice sjeckanih svježih začinskih trava (kopar u mom slučaju)
Priprema:
- Šparoge operite, uklonite im donji drvenasti dio i po potrebi ogulite donju trećinu. Kuhajte u većoj količini slane vode (ili još bolje, povrtnog temeljca) oko 15-20 minuta, a nakon toga ih ocijedite. Nemojte ih prekuhati, neka ostanu mrvicu hrskavije.
- Jaje tvrdo skuhajte (oko 10 minuta nakon što voda s jajetom zakipi). Ocijedite vruću vodu, ohladite minutu pod mlazom hladne vode te oljuštite i narežite na kockice.
- Kockice jaja pomiješajte sa žlicom limunovog soka, uljem, 2 žlice vode, senfom i sjeckanim začinskim travama. Začinite solju i paprom i stavite u malu zdjelicu.
- Šparoge poslužite uz tanko rezani pršut i umak od jaja. Dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 14.05.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija