Petit Beurre keksi oduvijek su bili na listi mojih omiljenih. Osim što su toliko jednostavni i ukusni, svojevrsna su mi uspomena i na lijepo djetinjstvo.
Umakala sam ih u mlijeko ili kakao, premazivala domaćim bakinim džemom ili pak Kinderladom i uvijek će mi biti jednako dragi.
Neki dan sam ih se sjetila i pomislila kako bih ih možda i sama mogla doma napraviti kad već imam kalupe koje nikada nisam iskoristila.
Guglajući sam došla do recepta koji mi se učinio interesantan, a rezultat je bio i više nego odličan. Dijelim ga dalje s vama...
Sastojci
120 g bademovog brašna
25 g kokosovog brašna
20 g brašna (škroba) od tapioke
20 g rastopljenog kokosovog ulja
40 g rastopljenog maslaca
1 veće jaje
35 g meda
2 žličice ekstrakta od vanilije
Priprema
Sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglu. Ako je potrebno, dodati malo vode ili brašna od kokosa.
Razvaljati tijesto između 2 lista papira za pečenje pa potom izrezivati željene oblike keksića.
Kekse peći na papiru za pečenje na 130-150°C (ovisno o pećnici) oko pola sata - dok ne dobiju lijepu boju i ne posuše se malo.
Objavljeno 20.08.2019.