Leća je vrlo vrijedna mahunarka zbog svojih dobrobiti za organizam.
Naime, bogata je proteinima, vlaknima i željezom, i upravo zbog toga ju je poželjno konzumirati što češće.
Upravo zato je varivo od leće zgodno pripremiti jer je za njega potrebno jako malo vremena, truda i ulaganja u taj prefini obrok.
Ako ste možda zaboravili na ovo jelo evo podsjetnika...
Sastojci
8 l vode (ili povrtnog temeljca),
400 g crvene leće
3 velike mrkve
600 g butternut tikve
1 limenka sjeckanih rajčica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
sol, papar, muškatni oraščić i začini po želji
Priprema
Nasjeckajte mrkvu na kockice. Isto napravite i s tikvom. Usitnite i luk, te češnjak.
Zatim, na malo maslinovog ulja popržite luk i češnjak.
Dodajte sjeckane rajčice, pa zatim sve ostale sastojke.
Pustite da kuha oko 30 minuta, odnosno dok povrće i leća ne postanu mekani.
Dobar tek!
Objavljeno 31.03.2019.