Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Varivo od leće na koje ste sigurno zaboravili

Leća je vrlo vrijedna mahunarka zbog svojih dobrobiti za organizam.

Naime, bogata je proteinima, vlaknima i željezom, i upravo zbog toga ju je poželjno konzumirati što češće.

Upravo zato je varivo od leće zgodno pripremiti jer je za njega potrebno jako malo vremena, truda i ulaganja u taj prefini obrok.

Ako ste možda zaboravili na ovo jelo evo podsjetnika... 

Sastojci

8 l vode (ili povrtnog temeljca),
400 g crvene leće
3 velike mrkve
600 g butternut tikve
1 limenka sjeckanih rajčica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka 
sol, papar, muškatni oraščić i začini po želji

Priprema

Nasjeckajte mrkvu na kockice. Isto napravite i s tikvom. Usitnite i luk, te češnjak.

Zatim, na malo maslinovog ulja popržite luk i češnjak.

Dodajte sjeckane rajčice, pa zatim sve ostale sastojke.

Pustite da kuha oko 30 minuta, odnosno dok povrće i leća ne postanu mekani.

Dobar tek! 

Objavljeno 31.03.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija