Skužila sam da baš jako volim sve vrste polpeta jer stvarno ih možete napraviti od sveg i svačeg. Ovaj put pala je odluka na tunu kao glavni sastojak i tako su nastale polpete od tune. Vidjet ćete, potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i da ih sve skupa izmiješate, sjedinite i samo lagano ispečete.
Sastojci
1 konzerva tune
2 jaja
1 jogurt
120 g zobenih pahuljica
sol, papar i dodatni začini po želji
kokosovo ulje
malo sjeckanog peršina za dekoraciju
Priprema
Prvo pomiješajte sve sastojke osim zobenih pahuljica. Onda dodajte zobene pahuljice u smjesu. Još jednom sve dobro promiješajte.
Zagrijte tavicu na malo kokosovog ulja. Smjesu vadite žlicom, oblikujte nježno rukama polpete i pecite ih na ugrijanoj tavi na srednjoj temperaturi sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Kod serviranja malo ih pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz neku salatu po želji. I to je to. Dobar tek.
Objavljeno 07.03.2019.