Prvo pitanje, zašto biste kupovali grissine kad ih možete napraviti kod kuće?
Osim što se stvarno vrlo jednostavno pripremaju, možete ih ponijeti sa sobom na posao, imati uvijek u torbi kao kakvu grickalicu ili poslužiti prijateljima koji kod vas dođu na druženje.
Ovi su od pirovog brašna i samo mogu nadodati da su iznimno ukusni. Probajte svakako...
Sastojci
1 i 1/4 šalice brašna od pira
2 žlice ghee maslaca
1/2 žličice soli
3 žlice sezama
1/4 šalice vode
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte u multipraktiku brašno, maslac i sol te dodajte sjemenke, pa opet pomiješajte.
Dodajite lagano vodu smjesi dok multipraktik radi. Kad je smjesa dovoljno gusta, a ne gnjecava, izvadite smjesu.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto i odrežite na uske štapiće.
Pospite ih sezamom i omiljenim začinima, posložite na pleh, pa stavite peći na 10-12 minuta.
Objavljeno 11.06.2019.