Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tikvice s nadjevom od šampinjona iz pećnice

Tikvice su jedna od onih namirnica koju nekako uvijek imam u hladnjaku. Ne znam za vas. Kad nema ničeg, tikvica uvijek ima, kao i prijedloga kako ih pripremiti, a varijacija na temu je stvarno jako puno.

Tako je bilo i neku noć. Večeralo nam se nešto konkretno, ali opet ne ništa komplicirano. Kako smo imali šampinjone, ideja se razvila sama od sebe.

Ajmo tikvice nadjenuti šampinjonima, dodati malo sira i vrhnja i sve fino zapeći. Ne moram ni reći koliko je bilo fino da smo prste polizali. 

Sastojci

3 manje tikvice
20 dag svježih šampinjona
pola glavice luka
15 dkg gaude 
sol i začini po želji
malo kiselog vrhnja
maslinovo ulje

Priprema

Ogulite tikvice i uzduž ih prerežite na pola.

Luk nasjeckajte i stavite pirjati na ulje, pa luku dodajte šampinjone i začinite.

Napunite prethodno malo izdubljene tikvice šampinjonima, dodajte malo vrhnja na svaku i pospite ribanim sirom.

Prebacite tako nadjevene tikvice u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili.

Pecite ih oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Večera je spremna.

Objavljeno 22.07.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija