Tko voli tacose neka digne dva prsta? Ja, jako! To je bila dovoljna dobra motivacija da se upustimo neku večer u cijelu tacos avanturu koju smo začinili i avokodom.
Guglajući, recepta na tu temu bilo je stvarno jako puno, a mi smo, kao i uvijek, odabrali onu nama najjednostavniju. Iskreno, da je bila i kompliciranija, vrijedila bi jer su tacosi bili tolikooo ukusni. Eto, toliko, sad je red na vama...
Sastojci
pileća prsa
2 režnja češnjaka
1 luk
1 avokado
3 žlice brašna
4 žlice limunovog soka
1 konzerva kukuruza
prstohvat kajenskog papra
ulje
tortilje
sol, papar
čili po želji
svježi korijander ili peršin
Priprema
U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli. Potom, dodajte piletinu koju ste narezali na komade. Sve skupa stavite u hladnjak na sat vremena, a poželjno i više.
U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander (ili peršin). Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli. Potom u tu mješavinu uvaljajte komadiće piletine.
Pržite je u ulju oko tri do četiri minute sa svake strane. Ocijedite je malo na papirnatim ubrusima.
Potom, tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte avokado i pospite kukuruzom.
Dodajte i po želji sezonsko povrće te poslužite toplo. Uslast.
Objavljeno 06.08.2019.