Iako su mi palačinke oduvijek sinonim za nešto slatko, odnedavno sam ih baš zavoljela u slanoj verziji. Posebno su mi se dopale ovo sa špinatom i sirom, a nisu ni komplicirane kada je u pitanju njihova priprema.
Meni je ovo super ideja koju sam pronašla na jednom fora fitness blogu kao ideju za ručak, a koju u posljednje vrijeme često prakticiram, pogotovo kada treba ponijeti nešto na posao što je praktično.
Sastojci
nadjev za palačinke:
500 g špinata
500 g posnog sira
1 kiselo vrhnje
sol i papar
preljev za palačinke:
2 jaja
2 čaše jogurta
malo naribane gaude
sol po želji
Priprema
Smjesu za palačinke napravite po klasičnoj recepturi i ispecite ih na tavici. Prije toga pripremite nadjev za palačinke.
Skuhajte špinat i sitno ga nasjeckajte. U drugu posudu dodajte sir, kiselo vrhnje, sol, papar i onda špinat te sve skupa pomiješate. Namažite palačinke s tim nadjevom. Palačinke zarolajte.
Prije stavljanja u pleh prelijte ih preljevom koji ste napravili od gore navedenih sastojaka.
Sve skupa potom stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220° C i pecite oko 15 minuta.
Objavljeno 18.06.2019.