Samo par sastojaka vas dijeli od jednog odličnog zdravog recepta. U pitanju su ove zobene, bezglutenske okruglice koje ne samo da su zdrave nego su i izrazito fino.
Kod njih je super to što su napravljene o sastojaka zbog koji nećete imati grižnju savjesti dok ih jedete (i po nekoliko komada). A kuglice kao forma zapravo su najjednostavniji način završetka same pripreme deserta, a opet vrlo efektan...
Sastojci
1 šalica zobenog brašna bez glutena
6 nasjeckanih datulja
4 žlice maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice agavinog sirupa
1 žlica bademovog mlijeka
malo soli
1/2 šalice zobenih pahuljica bez glutena
1 žlica zrna kakaa
Priprema
U blenderu prvo izmiješajte zobeno brašno, datulje, maslac i vaniliju. Potom dodajte agavin sirup, bademovo mlijeko i sol. Sve skupa dobro izmiješajte. Zatim dodajte zobene, zrna kakaa i još malo izmiješajte.
Ručno oblikujte okruglice standardne veličine.
Možete ih slagati u papirnate kalupe ili pak lijepo posložiti u neku staklenu zdjelu na stalku.
Inače, jako su fine, slatke i zdrave i bit će vam super zalogaj kad osjetite da biste nešto "slatko".
Objavljeno 23.01.2019.