Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Sjajan bezglutenski obrok koji ćete voljeti zbog puno povrća

Ovo mi je jedan od najdražih i najčešće pripremanih ručkova. Svaki put je drugačiji, ovisno o povrću koje imam, ali jednako ukusan.

Možda nije neki revolucionarni obrok, ali ga dijelim jer ste ga možda pod 1) zanemarili i sad vas podsjećam, 2) mu uopće niste nikada dali priliku jer živite u uvjerenju da je jako kompleksno, a zapravo uopće nije.

"Najteži zadatak" u procesu je rezuckanje, ali to uvijek možete mudro prepustiti nekom od ukućana (smijeha).

Uglavnom, rižini rezanci s povrćem u woku uvijek su dobra ideja i odličan bezglutenski obrok ako ste orijentirani na takvu vrstu prehrane. 

Sastojci

150 g rižinih rezanaca
malo kokosovog ulja
2 žlice bezglutenskog soja sosa
1 luk
100 g šampinjona
1 tikvica
1 poriluk
1 mrkva


Priprema

Povrće narežite na trakice ili kolutove, kako koje. U dobro zagrijan wok na malo kokosovog ulja stavite prvo da se prži luk. Miješajte ga čitavo vrijeme.

Kad je luk na pola gotov dodajte mrkvu. Kad ona omekša dodajte gljive, onda i  poriluk. Nakon toga ubacite tikvicu.

Kad je povrće skoro gotovo dodajte soja sos. Sve dobro promiješajte i smanjite vatru.

Pripremite rižine rezance onako kako piše na pakiranju. Ocijedite ih i dodajte  povrću u wok. Sve dobro promiješajte, a ja još obavezno dodam i na kraju malo soja sosa da sve skupa bude još sočnije.

Onda obično toliko navalim da mi bude mukica, kad mi bude bolje, onda samo nastavim (smijeh). 

Objavljeno 10.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija