Ovo mi je jedan od najdražih i najčešće pripremanih ručkova. Svaki put je drugačiji, ovisno o povrću koje imam, ali jednako ukusan.
Možda nije neki revolucionarni obrok, ali ga dijelim jer ste ga možda pod 1) zanemarili i sad vas podsjećam, 2) mu uopće niste nikada dali priliku jer živite u uvjerenju da je jako kompleksno, a zapravo uopće nije.
"Najteži zadatak" u procesu je rezuckanje, ali to uvijek možete mudro prepustiti nekom od ukućana (smijeha).
Uglavnom, rižini rezanci s povrćem u woku uvijek su dobra ideja i odličan bezglutenski obrok ako ste orijentirani na takvu vrstu prehrane.
Sastojci
150 g rižinih rezanaca
malo kokosovog ulja
2 žlice bezglutenskog soja sosa
1 luk
100 g šampinjona
1 tikvica
1 poriluk
1 mrkva
Priprema
Povrće narežite na trakice ili kolutove, kako koje. U dobro zagrijan wok na malo kokosovog ulja stavite prvo da se prži luk. Miješajte ga čitavo vrijeme.
Kad je luk na pola gotov dodajte mrkvu. Kad ona omekša dodajte gljive, onda i poriluk. Nakon toga ubacite tikvicu.
Kad je povrće skoro gotovo dodajte soja sos. Sve dobro promiješajte i smanjite vatru.
Pripremite rižine rezance onako kako piše na pakiranju. Ocijedite ih i dodajte povrću u wok. Sve dobro promiješajte, a ja još obavezno dodam i na kraju malo soja sosa da sve skupa bude još sočnije.
Onda obično toliko navalim da mi bude mukica, kad mi bude bolje, onda samo nastavim (smijeh).
Objavljeno 10.12.2018.