Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Razveselite svoje nepce i pripremite domaće njoke od ricotte s pestom od bosiljka

Mnogi će se sigurno zapitati čemu toliko dodatnog posla ako već u dućanu mogu kupiti kilu smrznutih njokica, skuhati ih i dalje poslužiti.

Da, s mnogim stvarima je u životu upravo tako, ali nekad je stvarno gušt ne ići linijom manjeg otpora i pripremiti ih ovako - da budu baš domaće jer su odmah i puno slađe. 

U nastavku vam donosim kako pripremiti domaće njokice od ricotte, a vi sami odaberite umak s kojim ćete ih preliti.

Ja se nekako najčešće odlučujem za pesto od bosiljka, pa vam donosimo i taj recept... Imate kompletni ručak!

Sastojci za njoke

500 g ricotta sira
2 žlice ribanog parmezana
1/2 žličice muškatnog oraščića
1 cijelo jaje
4 velike žlice glatkog pšeničnog brašna (tip 550)
pšenična krupica (griz)
prstohvat soli

Sastojci za pesto

50 g svježih sjemenki pinjola
1 režanj češnjaka
pola dl domaćeg maslinovog ulja
100 g svježeg bosiljka
100 g svježe naribanog parmezana ili pekorino sira

 


Priprema - njoke

Ricotta sir pomiješajte s parmezanom, oraščićem i soli. Dodajte jaje pa umiješajte brašno, žlicu po žlicu.

Radnu plohu pospite grizom, pa istresite pripremljenu smjesu s ricotta sirom.

Oblikujte smjesu u valjak debljine otprilike 3 cm pa dobro uvaljajte u griz sve dok se ne prestane lijepiti za radnu ploču.

Od pripremljenog valjka režite njoke duljine 1 cm. Izrezane njoke pospite s još malo griza.

U međuvremenu, u dublji lonac stavite vodu da proključa. Malo je posolite pa ubacujte nježno njoke redom, jedan po jedan da vam se ne slijepe.

Kada se dignu na površinu, ostavite ih da kuhaju još oko 30 sekunda, a potom ih izvadite iz vode i prelijte umakom po želji.

Priprema - pesto

Pinjole kratko bez ulja prepržite u vrućoj tavi. Pazite da ne zagore. Potom ih ubacite u el. sjeckalicu te zalijte maslinovim uljem.

Dobro ih usitnite (nemojte ih pretvoriti u tekućinu), dodajte parmezan i ponovno izmiksajte.

Na kraju dodajte bosiljak i još jednom promiksajte. Pesto je gotov te ga prelijte preko njokica.

Objavljeno 01.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija