Ovo je salata koju možete konzumirati kao zaseban obrok, ali i kao prilog. Drugo, jako se brzo i jednostavno priprema. To je uvijek plus.
Treće, ako su vam dosadile sve verzije dosadašnjih salata, ova bi vas mogla iznenaditi, jer realno, kad ste posljednji put u salatu stavili kelj?
Četvrto, ne sadrži gluten, mliječne proizvode i idealna je ako ste recimo i vegetarijanac.
Pa eto, ako vam je ponestalo inspiracije, u nastavku pročitajte recept za jednu pravu proljetnu salatu punu okusa...
Meni je neki dan upravo ovo bila večera! Mljac!
Sastojci
150 g kelja
jedan avokado
jedna konzerva slanutka
sok jednog limuna
dva režnja češnjaka
jedna jušna žlica maslinovog ulja
začini po želji
Priprema
U maloj posudi pomiješajte limunov sok, začine, usitnjeni češnjak. Smjesi potom dodajte maslinovo ulje i sjednite dok joj tekstura ne postane kremasta.
Opran i narezan na trakice ili nariban kelj prelijte smjesom i dobro pomiješajte kako bi svi listovi bili začinjeni dresingom.
Smjesi potom dodajte slanutak i avokado te salatu dobro promiješajte.
Cijeloj kombinaciji možete po želji pridružiti još i svježe voće, sir, orahe i druge orašaste plodove koji će se odlučno uklopiti u cijelu kombinaciju.
Objavljeno 23.04.2019.