Francuska salata - mogli bih reći da je u pitanju tradicionalno jelo koje većinom svi spremamo za vrijeme blagdana.
Iako sam dosad prakticirala onu klasičnu verziju, ove godine sam se odlučila za jednu malo alternativniju u kojoj sam krumpir prema jednom receptu koji sam pronašala online, mudro zamijenila batatom, a veganska majoneza uskočila je na mjesto one klasične.
S obzirom na to da je planiram raditi za Novu godinu za više ljudi, bilo mi je bitno isprobati je prije i doznati je li to ono što mi se zapravo dopada i očekujem uopće od francuske salate...
S obzirom na to da recept sada dijelim i s vama, poruka je jasna. Jako, jako fino!
Sastojci
2 bijela batata (srednje veličine)
2 šalice graška
3 mrkve (srednje veličine)
1 manji celer
1 staklenka kiselih krastavaca
200 g veganske majoneze
2 sojina jogurta
prstohvat himalajske soli i papar
Priprema
Ogulite batate i celer te ih narežite na sitnije kockice. Oprane i oguljene mrkve isto narežite na kockice jedna veličine.
U prokuhanu slanu vodu ubacite prvo mrkvu na 2-3 minute, pa onda batat, grašak i celer.
Kad je povrće skuhano, izvadite ga i ostavite da se ohladi. U međuvremenu i krastavce narežite na kockice.
Sve sjedinite te pomiješajte s veganskom majonezom te umiješajte i sojine jogurte koji će to sve skupa ublažiti. Osobno volim light verziju francuske salate.
Po želji posolite i poparite te stavite u hladnjak na sigurno (smijeh).
Objavljeno 16.12.2018.