Iako vam je palenta (ili pak žganci) vjerojatno sinonim za nešto tradicionalno i ono nešto što ste jeli u djetinjstvu, danas je vrlo korištena i često je viđamo u modernim verzijama raznih jela.
Pomfrit od palente je upravo jedno takvo koje ćete obožavati. Dakle, ovo je jelo koje možete jesti zasebno ili ga kombinirati uz neko drugo, ali u svakoj verziji će vam jednako biti ukusno i htjet ćete još.
Iako podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, u pitanju je ipak jedna zdrava inačica oko koje se vrijedi potruditi, a priprema je pak minimalna.
Dakle, u ovom receptu vam baš sve ide u prilog.
Sastojci
1 instant palenta
malo maslinovog ulja
paprika u prahu
češnjak u prahu
origano
sol, papar
Priprema
Skuhajte palentu i izlijte je u kalup. Kada se malo ohladni bit će spremna za rezuckanje.
Pećnicu stavite grijati na 220 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađenu palentu izrežite na tanke prutiće. Posipajte ih sa začinima i premažite uljem pa sve pomiješajte. Prutiće poslažite na pleh i pecite 20 minuta.
Svaki prutić nakon 20 minuta okrenite i još malo dodatno začinite pa pecite još 15 minuta. Prutiće možete servirati poput pomfrita uz domaću salsu.
Objavljeno 19.02.2019.