Vjerujemo da ste ove dane (postblagdanski period) u potrazi za što laganijim i što manje kaloričnim obrocima i da hranu trenutno promatrate tek kao nužnost za preživljavanje.
U tom slučaju nikako ne predlažem da preskačete obroke, ali da ih kalorijski možete ublažiti, to svakako.
Recimo, danas za ručak možete napraviti ove polpetice od puretine s dodatkom povrća i vjerujte mi, bit će vam sasvim dovoljne, eventualno uz neku osvježavajuću salatu.
I da, možete ih spremiti za kasnije i jesti hladne.
Sastojci
šalica kukuruza
šalica graška (može smrznuti)
150 g mljevene puretine
1/2 šalice korijandera
2 jaja
1 šalica brašna
kokosovo ulje
sol, papar
Priprema
Prvo skuhajte grašak. Potom, isperite kukuruz iz konzerve pa ga pomiješajte s graškom.
Dodajte mljevenu puretinu, korijandar, jaja i brašno te sve stavite u blender. Dobro začinite soli i paprom.
Izmiksajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Ugrijte ulje u tavi.
Od smjese rukama oblikujte polpete proizvoljne veličine, pa ih pržite od dvije do tri minute, sve dok ne potrošite cijelu smjesu.
Ako želite još odstraniti masnoću, poslažite ih prije posluživanja prvo na papirnati ručnik koji će je upiti.
Ove polpetice možete poslužiti uz salatu od matovilca i umak od grčkog jogurta i ovo će vam biti sasvim dovoljno za konkretan, zdrav i ukusan ručak.
Objavljeno 26.12.2018.