Ja i dalje ne odustajem od bundeve (smijeh). Jedino što je cijelo vrijeme različito jest način pripreme.
Ovaj put odlučila sam se na pečenu verziju prutića koji su dodatno modificirani smjesom začina koji im dodaju jedan poseban okus.
Najviše vremena otići će vam na rezuckanje, pogotovo ako kao i ja želite da izgledaju savršeno i jednako.
No, čim sve narezuckate počinje najbolji dio. Ajmo krenuti čim prije...
Sastojci
1 manja hokaido bundeva
2 režnja češnjaka
1 žličica mljevenom kima
1 žličice kurkume u prahu
1 žličice mljevenog korijandera
1 žličica slatke (ili ljute) paprike
5 žlica maslinovog ulja
sol i papar po želji
Priprema
Bundevu narežite na štapiće. Smjesu začina s uljem dobro promiješajte i rasporedite po narezanim štapićima bundeve, koje ste poslagali na papir za pečenje na plehu.
Stavite ih peći oko 20-30 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanu pećnicu.
Poslužite uz zdravu verziju kečapa ili neki umakić po želji koji volite.
P.S. ovi prutići mogu funkcionirati kao snack ili pak kao prilog ručku.
Objavljeno 26.12.2018.