Neku večer kad sam bila lijena najviše na svijetu, a ujedno i gladna najviše na svijetu dogodilo se ovo... Iako je u tom trenu možda najlakše bilo dići slušalicu i nešto naručiti, s obzirom na to da sam se toga odvikla već davnih dana, to ipak nije bila opcija.
Pogled u hladnjak isto nije bio baš neki spektakl, ali iz njega su "vrištale" svježe crvene paprike. Pitanje je bilo što učiniti s njima, a da obrok ne bude prekompliciran, ali ni dosadan.
Učinilo mi se zgodno nečime ih napuniti, a kako sam imala sira u izobilju, ideja u nastavku se učinila kao sjajno rješenje i bila sam u pravu (smijeh)....
Sastojci
5-6 paprika srednje veličine
100 g svježeg kozjeg sira
50 g ricotta sira
sol (himalajska)
papar
malo svježeg vlasca
usitnjeni češnjak
Postupak
Paprike prepolovite i dobro ih očistite. U zdjelici pomiješajte sireve i začine. Tom smjesom napunite paprike. Tako punjene paprike poslažite na pleh i stavite da se peku nekih 15-20 minuta na 200 °C. Jednostavno, ukusno, zdravo, što vam više treba?
p.s. Obrok na kraju nisam radila samo za sebe, jer je suprug ogladnio već na moje glasno razmišljanje oko toga što bismo mogli pripremiti.
Objavljeno 25.11.2018.