Celer je iznimno ljekovita biljka izvrsnog okusa i mirisa koju su za kuhanje najfinijih i najzdravijih juha koristile naše bake.
Međutim, s vremenom celer je zapao u carstvo potisnutih namirnica. No, tu i tamo bismo ga se ipak trebali sjetiti, a danas sam u fokus stavila korijen celera u verziji odrezaka s posebni dodatkom…
Riječ je o paniranim odrescima, ali u mrvicama lješnjaka. Moglo bi vam se svidjeti kao "pomaknuti" zalogaj za večeru.
Sastojci
korijen celera
1 jaje
mljeveni lješnjaci
himalajska sol
papar
Priprema
Celer ogulite i narežite na odreske debljine 1 cm. Izmutite jaje, posolite ga i poparite.
Fetu celera sa svih strana umočite u jaje, pa onda u mljevene lješnjake.
Tako panirane odreske stavite u protvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Odreske celera pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 170 stupnjeva.
Možete ih poslužiti uz salatu od naribanog crvenog kupusa ili pak uz neki umak na bazi jogurta. Razmislite!
Objavljeno 26.02.2019.