Prvo, tko bi uopće pomislio da se od rotkvica može napraviti čips? E pa može. Tko bi rekao da je to čips koji smijete jesti navečer u bilo kojim količinama. E pa smijete.
Ako vam se jede jedan neobičan, ali ukusan snack, onda biste si definitivno mogli prirediti ovo gastro iznenađenje za vaše nepce...
Probajte, sigurno nećete požaliti.
Sastojci
15 rotkvica
origano
sol
maslinovo ulje
Priprema
Rotkvice narežite na tanke ploškice i stavite ih u posudu.
Dodajte im maslinovo ulje, sol i origano i dobro ih izmiješajte kako bi se mješavina ulja primila na svaku ploškicu rotkvice.
Rotkvice u jednom sloju posložite na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, a zatim ih 15 minuta pecite na 175 °C .
Potom izvadite pleh iz pećnice, rotkvice okrenite i pecite ih još 20 minuta na 110 °C.
Objavljeno 08.04.2019.