Kada ste u potrazi za nekim međuobrokom ili laganijom večerom onda se idući put sjetite ovog recepta u kojem dominiraju paprike.
Fora je da ih samo napunite smjesom sira s dodacima i sve skupa zapečete.
Paprike budu mekane, a bonus je ukusni nadjev te sve skupa dobitna kombinacija. Isto tako, obrok je pogodan za sve one na keto dijeti...
Sastojci
3-4 veće paprike
4 jaja
50 g ricotta sira
50 g mozzarelle
50 g parmezana
1 žličica češnjaka u prahu
malo soli i papra
50 g baby špinata
pola žličice peršina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. U međuvremenu, paprike prerežite po pola i očistite ih. U blenderu izmiješajte sireve, jaja, češnjak i peršin.
Polovice paprika napunite smjesom, stavite 1-2 lista baby špinata. Vilicom ga nježno pogurajte da se utopi u smjesi. Nemojte pretjerati s nadjevom da kod pečenja ne iscuri van.
Na papir za pečenje stavite napunjene paprike. Pokrijte ih folijom i pecite oko 35-45 minuta, ovisno o pećnici.
Gotovo je kad vrh porumeni. Kad ih izvadite pustite da se par minuta ohlade, a onda ih poslužite. Mljac, mljac!
Objavljeno 10.02.2019.