Priznajem, strašno volim batat i stalno sam u nekim razmišljanjima kako ga pripremiti i kombinirati, a da bude malo drugačiji.
Ovo je jedna verzija kada mi zatreba konkretan prilog, za publiku za koju znam da ga isto tako voli.
Pa, kad se idući put nađete u situaciji premišljanja što pripremiti uz to meso, sjetite se ovog recepta...
Sastojci
1 kg oguljenog batata
1/4 šalice vode
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice meda
1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte.
Batat narežite na ploške i poslažite na lim za pečenje. Prelijte ih marinadom i pecite oko 45 minuta. Izvadite i okrenite svaku plošku na drugu stranu. Nastavite peći još 15 minuta.
Kad ovo jednom napravite, to je to, zaglibili ste i uvijek ćete to raditi (smijeh). Govorim iz iskustva.
Objavljeno 02.12.2018.