Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nemate ideju za prilog? Mi imamo - batat u marinadi od meda zapečen u pećnici

Priznajem, strašno volim batat i stalno sam u nekim razmišljanjima kako ga pripremiti i kombinirati, a da bude malo drugačiji.

Ovo je jedna verzija kada mi zatreba konkretan prilog, za publiku za koju znam da ga isto tako voli.

Pa, kad se idući put nađete u situaciji premišljanja što pripremiti uz to meso, sjetite se ovog recepta...

Sastojci

1 kg oguljenog batata
1/4 šalice vode
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice meda
1 žlica maslinovog ulja


Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

U zdjelu stavite vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte.

Batat narežite na ploške i poslažite na lim za pečenje. Prelijte ih marinadom i pecite oko 45 minuta. Izvadite i okrenite svaku plošku na drugu stranu. Nastavite peći još 15 minuta.

Kad ovo jednom napravite, to je to, zaglibili ste i uvijek ćete to raditi (smijeh). Govorim iz iskustva. 

Objavljeno 02.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija