Ajmo danas biti malo kreativniji. Da, znam da je najjednostavnije napraviti pire krumpir. No, postupak je vrlo sličan i za jedan malo drugačiji pire, onaj od cvjetače. A okusom je nenadmašiv.
Pa, idući put kad budete pripremali jelo uz koje vam bude potreba prilog, kao recimo pire, sjetite se ovog recepta. Iznenadit ćete i sebe i ostale kojima pripremate ručak...
Sastojci
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji
Priprema
Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne komade. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.
Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.
Procijedite cvjetaču, no zadržite 50 ml tekućine od kuhanja.
Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.
Po potrebi dodajte još komadić otopljenog maslaca, te sve zajedno začinite soli i paprom.
Ovaj pire od cvjetače nek vam bude prilog uz neki dobar komad pečenog mesa. Dobar tek. Mljac!
Objavljeno 02.06.2019.