Ne znam koje je vaše mišljenje o tofuu, ali meni se ponekad zna naći na tanjuru, posebice u ovoj verziji.
Nisam jedna od onih kod koje se uvijek meso mora naći na tanjuru da bih obrok smatrala cjelovitim, i ne jedem ga svaki dan.
Pa, s obzirom na to da je tofu bogat proteinima i meni zapravo ukusan, nekad prema njemu osmislim cijeli ručak.
Evo, neki dan smo jeli panirani tofu u sezamu sa salatom i bilo nam je svima baš jako fino.
Sastojci
tofu (narezati na debljinu 1 cm)
2 žlice senfa
1 žličica soja sosa
smjesa za paniranje:
1 šalica krušnih mrvica
2 žlice mješavine sjemenki (sezam, lan, bučine, suncokretove...)
malo brašna
tempura - 1/2 šalice glatkog brašna, voda i sol
sezamovo ulje
Priprema
Tofu odreske marinirajte u mješavini senfa i sojina umaka nekoliko sati ili ako se sjetite na vrijeme, preko noći.
Mješavinu sjemenki pomiješajte s krušnim mrvicama, a u drugoj zdjeli napravite tempuru.
Tofu stavite u brašno, uronite u tempuru pa uvaljajte u smjesu - mješavinu sjemenki za paniranje.
Pecite u sezamovom ulju.
Objavljeno 23.04.2019.