Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mirisni kruščići sa začinskim biljem

Kod nas doma već dulje vrijeme ne jede se kruh. To je bila neka odluka koja je proizašla iz previše konzumiranja kruha, ali i činjenice da smo kompletno bili promijenili prehrambene navike.

Jednostavno nam se više nije uklapao, ali i nije bio potreban. Onaj koji konzumiramo pak jest proteinski ili ako sami povremeno napravimo neki zdravi po svom guštu.

Prije koji dan dolazili su nam prijatelji, radili smo večeru, ali su nam u kombinaciji mednija nedostajali ipak neki kruščići.

Posegnuli smo odmah za Googleom i pronašli ovaj recept. Jednostavan je prije svega, simpatičan rekla bih i na kraju, kruščići su stvarno odlični i super je kad su tak mali. Naravno, probali smo ih... 

Sastojci

1 šalica heljdinog brašna
1 i pol žličica mediteranskih začina (po želji)
1 žličica češnjaka u prahu
1 žlica maslinovog ulja
malo himalajske soli
malo vode


Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, začine i češnjak u prahu pa dodajte ulje i 1/4 šalice vode.

Oblikujte tijesto da bude glatko, ako vam se dogodi da nije, dodajte slobodno još malo vode dok ne postane glatke teksture.

Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto na što tanje. Pošpricajte ga vodom i pospite po njemu krupnu himalajsku sol.

Po tijestu nožićem ocrtajte kvadrate kako bi kad se ispeče, lakše ga prerezali i servirali.

Pecite 15-17 minuta, ovisno o pećnici, dok ne dobije zlatnu boju, pa odvojite kockice ovih kruščića. Nadgledajte dok ih pečete kako vam ne bi kao meni previše pozlatili (smijeh). 

Objavljeno 31.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija