Jeste li čuli za arapske palačinkice tzv. baghrir? Da, malo su drugačije od klasičnih, ali su vrlo pufaste, mekane i ukusne.
Naime, one se u Maroku poslužuju tradicionalno uz otopljeni med i maslac, a rupice na palačinkicama imaju i svrhu - služe za upijanje tekućine.
Pripremaju se vrlo jednostavno, a vi ih možete poslužiti s nadjevom koji vi preferirate jer funkcioniraju jednako kao i one klasične.
Sastojci
2 šalice griza
2 šalice vode
1 žlica suhog kvasca
himalajska sol
pola žličice šećera u prahu
1 žlica narančinog soka
Priprema
Jednu šalicu mlake vode pomiješajte sa šećerom i kvascem. Pustite par minuta da odstoji.
U blenderu izmiješajte drugu šalicu vode, griz, sok od naranče i sol. Prvu smjesu dodajte drugoj u blender i ostavite da miruje 30 minuta.
Palačinkice pecite kao što to činite i obično. Na tavici ugrijte nekoliko kapi kokosovog ulja, dodajte smjesu i pecite. Čaj ih ne morate okretati na drugu stranu.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite pripremljenu smjesu.
Objavljeno 01.01.2019.