Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Malo drugačije pufaste palačinkice od griza

Jeste li čuli za arapske palačinkice tzv. baghrir? Da, malo su drugačije od klasičnih, ali su vrlo pufaste, mekane i ukusne.

Naime, one se u Maroku poslužuju tradicionalno uz otopljeni med i maslac, a rupice na palačinkicama imaju i svrhu - služe za upijanje tekućine.

Pripremaju se vrlo jednostavno, a vi ih možete poslužiti s nadjevom koji vi preferirate jer funkcioniraju jednako kao i one klasične.

Sastojci

2 šalice griza
2 šalice vode
1 žlica suhog kvasca
himalajska sol
pola žličice šećera u prahu
1 žlica narančinog soka

Priprema

Jednu šalicu mlake vode pomiješajte sa šećerom i kvascem. Pustite par minuta da odstoji.

U blenderu izmiješajte drugu šalicu vode, griz, sok od naranče i sol. Prvu smjesu dodajte drugoj u blender i ostavite da miruje 30 minuta.

Palačinkice pecite kao što to činite i obično. Na tavici ugrijte nekoliko kapi kokosovog ulja, dodajte smjesu i pecite. Čaj ih ne morate okretati na drugu stranu. 

Postupak ponavljajte dok ne potrošite pripremljenu smjesu.

Objavljeno 01.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija