Volim složence. Jako. No, moram priznati da ih ne radim često, nema razloga, jednostavno zaboravim.
Ali, nedavno je hladnjak bio prepun povrća pa sam zaključila, vrijeme je da to promijenim i onda je nastalo ovo jelo za večeru...
Naravno, dodatnu inspiraciju sam pronašla guglajući, verzija složenaca je pritom stvarno bilo puno, a ovo je samo jedna od njih.
Slijedite upute, sigurno se nećete razočarati...
Sastojci
1 patlidžan
1 tikvica
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 luk
1 češnja češnjak
300 g paradajza
250 g ovčjeg sira
malo bosiljka
začini po želji
maslinovo ulje
Priprema
Povrće dobro operite. Prvo patlidžan narežite na ploškice, posolite ga, pa ga stavite sa strane da pusti sok.
I ostalo povrće očistite, ogulite i narežite isto na ploškice. Rajčice prelijte vrućom vodom, skinite mu kožu i sitno narežite.
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, prvo stavite papriku da se prži oko 5 minuta pa zatim dodajte ocijeđeni patlidžan, tikvice, oba luka i začine.
Kratko pržite povrće, zatim dodajte i paradajz te krčkajte pet minuta dok voda ne ispari.
Sve skupa prebacite u vatrostalnu posudu, posipajte narezanim sirom i blago promiješajte, pa stavite sve skupa peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva.
Pecite desetak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
Objavljeno 23.04.2019.