Čokolino je bio ultimativni doručak svih nas dok smo bili klinci, zar ne? No, nekima od nas je čokolino i dan danas dio tjednog menija i teško da ćemo ga se samo odreći.
No, ako držite do svoje prehrane i težite tome da ona bude zdravija, vjerujemo da vam neće škoditi da u nju uvrstite i zdraviju verziju famoznog čokolina.
Kako ga pripremiti doznajte u nastavku...
Sastojci
1 šalica zobenog mlijeka
1 žlica sitnih zobenih pahuljica
1 žlica rižinog griza
1 žlica proteinelle od lješnjaka i kakaa
prstohvat soli
Priprema
Kad mlijeko zavrije u posudi, dodajte sol, pahuljice i griz. Pomiješajte i smanjite vatru te pustite da se kuha lagano 10-ak minuta.
Dodajte malo vode tijekom kuhanja ako krene biti pregusto. Pred kraj dodajte žlicu proteinella namaza pa dobro izmiješajte da se sastojci prožmu.
Ovaj zdravi lješnjak-čokolino bi trebao biti srednje gustoće, kao mekša kaša. Ukoliko ga pustite da odstoji, postat će gušći.
Poslužite toplo.
Objavljeno 19.03.2019.