Kava s okusom bundeve/tikve odavno je već osvojila cijeli svijet, a rado se ispija i kod nas. Vjerojatno ste već uočili da je možete naručiti i u većini naših kafića, a s dolaskom hladnijih dana ja je povremeno volim pripremati i kod kuće.
OK, možda ćete za nju izdvojiti malo više vremena kod pripreme u odnosu na regularnu kavu, ali famozna Pumpkin Spice Latte definitivno je idealno piće koje se isplati pripremiti za ove hladne dane.
Naime, po tom pitanju pronašla sam puno recepata i varijacija na temu, ovaj mi se nekako pokazao najboljim...
Sastojci
šalica skuhane kave
šalica mlijeka, može i biljnog
2-3 žlice pirea od muškatne tikve*
1-2 žlice javorovog sirupa (količina po želji)
mješavina začina**
mrvica ekstrakta vanilije
* Prepolovite tikvu i očistite je od koštica. Stavite peći na 200 stupnjeva, pa kad omekša uklonite koru i smiksajte njezino meso u blenderu do konzistencije pirea.
** Mješavina začina može uključivati 4 žlice cimeta, 2 žličice muškatnog oraščića, 1 žličica klinčića, 2 žličice đumbira
Priprema
Skuhajte kavu onako kako je najviše volite te razdijelite u dvije šalice.
U lončiću zagrijte mlijeko te mu dodajte pire od muškatne tikve, začine, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
Pokušajte što snažnije izmiješati dok se ne zapjeni kako bi kava poslije bila što kremastija.
Izlijte u obje šalice s kavom.
Ako pak želite otići korak dalje na vrh možete staviti malo šlaga i posuti cimetom.
Objavljeno 21.11.2018.