Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kajgana od slanutka - kako vam to zvuči?

Hm, kajgana od slanutka... Vjerujem da ste i vi sad skeptični, kao i ja kad sam čula za to prvi put. No, ne morate biti. Riječ je zapravo o prefinom obroku koji se brzo priprema s vrlo pristupačnim sastojcima, a koji možete konzumirati za doručak, ali i za večeru. Cijelu priču vodi hranjiv i ukusan slanutak, bogat vitaminima i mineralima...

Sastojci

malo maslinovog ulja
1 mladi luk
kuhani slanutak (oko pola limenke po porciji ili ako ste ga sami skuhali)
aquafaba (voda od kuhanja slanutka ili iz limenke)
manja paprika
sol, papar, kurkuma i još svašta po vašoj želji


Priprema

Nasjeckajte mladi luk i papriku. Slanutak u zdjelici zgnječite vilicom. Pripremite oko decilitar do decilitar i pol aquafabe.

U tavi ugrijte maslinovo ulje i na njemu malo popržite nasjeckani mladi luk. Dodajte papriku i pržite na laganoj vatri oko dvije minute da sve omekša.

Dodajte zgnječeni slanutak i sve začine; oko trećinu žličice kurkume, a ostalo neka bude po želji.

Miješajući pržite na srednjoj vatri, pa dolijte decilitar ili više aquafabe i promiješajte. Pustite da se sve sjedini dok voda ne ispari i stvori se kremasta tekstura koja zbog žute kurkume podsjeća na kajganu.

Ja to sve skupa uvijek poslužim uz neku mini sezonsku salatu, a nerijetko i na (tostiranoj) šniti proteinskog kruha.

Objavljeno 02.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija