Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kad u dućanu nema tortilja onda napraviš domaće od špinata

Neki dan mi se dogodila situacija u kojoj silno želim jesti tortilje, ali kad sam se spustila do dućana (u kojem inače nikad ništa nema), on nije radio.

Druga opcije bila je sjesti u auto i baciti se u potragu za tortiljama, no, od toga sam odustala. Od potrage, ne od tortilja.

Vratila sam se kući, Google je moj prijatelj i bacila se u istraživanje kako napraviti homemade tortilje.

Iako nisam išla za tim, naletjela sam na ovu verziju sa špinatom (jer sam imala doma špinata) i činilo mi se da u receptu nema greške. Odvažno sam krenula u pripremu i pogodite... uspjelo je. Pa, evo recepta u nastavku... 

Sastojci

4 šalice svježeg špinata
3 žlice vode
1 šalica integralnog pšeničnog brašna
2 žlice maslinovog ulja
malo himalajske soli

Priprema

Špinat operite i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi (oko 5 minuta). Ocijedite ga i uz dodatak 3 žlice vode miksajte u multipraktiku ili blenderu dok ne dobijete pire.

U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte pire od špinata i maslinovo ulje te promiješajte žlicom. Nastavite mijesiti rukom i, po potrebi, dodajte još vode ili brašna. Mijesite toliko dugo dok ne dobijete tijesto koje se ne lijepi za prste.

Napravite kuglu od tijesta, umotajte je u foliju i stavite u hladnjak oko 30 minuta.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite na 6 jednakih dijelova.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Ne trebate je mastiti.

Svaki dio tijesta tanko razvaljajte (promjer oko 15 – 16 cm). Posložite između dva papira za pečenje da se ne zalijepe.

Pecite tortilju na laganoj vatri i ne predugo (oko 1 minute sa svake strane). Pravilno pečena tortilja trebala bi imati smeđe mrljice te biti savitljiva i meka.

Svaku pečenu tortilju stavite na tanjur i pokrijte krpom, a zatim ih pohranite u plastičnu vrećicu kako bi tortilje zadržale mekoću i savitljivost.

No, sad kad imate tortilje možete raditi i nadjev. Ja se obično odlučujem na onaj klasični meksički mix s piletinom. Uživajte.

 

Objavljeno 09.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija