Ovaj recept - složenac od špinata i mozzarelle je dokaz da možete jesti dijetni i fini zalogaj za večeru ili pak ručak. Nema puno kalorija, a u svakom zalogaju ćete uživati.
Ono što vam još ide u prilog je jednostavna i stvarno brza priprema. No, ono što traje i na što vi ne možete utjecati jest iščekivanje da pećnica odradi svoje. Ali, to je nekako u cijeloj priči zanemarivo, zar ne? (Ja sam u međuvremenu usisala stan :)
Pa evo, ovaj složenac je vrlo često na našem kućnom meniju i jako brzo nestane…
Sastojci
4 šalice nasjeckanog svježeg špinata
1 i pol šalica narezane mozzarelle
3 žlice sitno nasjeckanog mladog luka
8 jaja
1-2 žličice maslinovog ulja
sol i papar po želji
Priprema
Prvo zagrijte pećnicu na 200 C, a vatrostalnu posudu premažite uljem. U tavi na maslinovom ulju vrlo kratko, minutu do dvije, popržite špinat.
Špinat prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite ga ravnomjerno. Pospite po njemu ravnomjerno mozzarellu i zalijte sve skupa umućenim jajima. Posolite, popaprite po želji.
Nježno promiješajte kako bi se bolje spojili špinat, jaja i mozzarella. Pecite oko 25 do 30 minuta (ovisno o pećnici), dok ne porumeni. I eto, dobili ste fini složenac, fini obrok.
Objavljeno 16.01.2019.