Pita od sira i špinata je baš klasik. U mojoj kući vrlo redovit rekla bih.
Ako ne želite oko toga svega previše filozofirati ili pak razvlačiti vlastite kore, onda evo jedne verzije recepta koja će vas sasvim zadovoljiti, a koja je prije svega superjednostavna i superbrza.
Ja si ovo nekad znam ujutro nabrzinu prije posla pripremiti (dok se pita peče ja se obično tuširam, odijevam i šminkam...) kako bih si mogla ponijeti ručak... i nisam jedina (smijeh).
Sastojci
500 g posnog sira
1 pakiranje domaćih kora
500 g špinata
1 kiselo vrhnje
2 jaja
sol, papar
Priprema
Špinat nasjeckati na sitno, staviti ga u posudu u koju ćete dodati sve preostale sastojke. Sve skupa dobro pomiješati.
Nadjev stavljati na koru, zarolati i staviti u pleh za pečenje. Peći na 180° C oko 40 minuta.
Objavljeno 26.03.2019.